Tancar

Colòmbia, país convidat d'honor

En la seva 40a edició, Liber va comptar amb Colòmbia com a país convidat d’honor. Com que és un dels mercats editorials més importants d’Amèrica Llatina, Colòmbia va aprofitar la seva participació en aquest esdeveniment per impulsar la internacionalització de la seva rica i variada narrativa contemporània i recuperar el nivell d’exportacions prepandèmia.

Oportunitats per al llibre colombià

Colòmbia va presentar el seu ampli catàleg en un espai central dins de Liber, on va donar a conèixer les seves temàtiques, estils, editorials i nous noms de la seva producció editorial actual. Sota la direcció de la Cambra Colombiana del Llibre (CCL), el país llatinoamericà va identificar oportunitats d’exportació de la literatura colombiana i va presentar accions dirigides a estimular la comercialització i la promoció del llibre i la narrativa del país a l’exterior. A Colòmbia es registren una mitjana de 20.000 títols nous a l’any, amb un fons bibliogràfic disponible d’uns 260.000 títols de 292 editorials i distribuïdors comercials, independents i universitaris.

3 dies d'intercanvi cultural i comercial

Autors, editors, agents, distribuïdors i representants institucionals, van viatjar a l’octubre a Barcelona per establir un pont comercial i cultural amb Espanya en el marc de la fira. Durant tres dies, professionals del sector del llibre de 19 països hispanoparlants i una representació del segment en espanyol de la indústria editorial nord-americana van compartir les seves experiències al voltant del llibre i la lectura als diferents escenaris disposats al recinte firal. Al mateix temps, Liber va suposar per a la narrativa colombiana una via d’accés a mercats emergents a la resta del món a través de la traducció.