Tancar
  • Guanyadors dels Premis Liber 2024

    Els concedeix la Federación de Gremios de Editores de España (FGEE) amb motiu de la fira i suposen un reconeixement sectorial a persones, empreses i entitats compromeses amb el sector editorial, el món del llibre i el foment de la lectura.

    Premi Liber 2024 al Foment de la Lectura a Mitjans de Comunicació a l’espai ‘La Cultureta’ del programa “Más de uno” d’Onda Cero, dirigit per Carlos Alsina

    “Per com un mitjà tradicional, la ràdio, dedica especial atenció a temes relacionats amb els llibres, els seus autors i la promoció de la lectura”

    Cada divendres, ‘La Cultureta’ s’encarrega de parlar del món de les arts, apropant la cultura i els llibres al públic general. Aquesta secció s’uneix a altres espais del mateix programa, com ‘Biblioteràpia’ amb Sergio del Molino, on la presència dels llibres és una constant.

    Més informació

    Premi Liber 2024 a la millor adaptació audiovisual d’una obra literària a la pel·lícula “El mestre que va prometre el mar”

    “Per com s’ha portat a la pantalla la narració d’una història familiar conseqüència de les tragèdies provocades per la Guerra Civil i per reflectir la importància que tenen els mestres a la nostra societat"

    La pel·lícula dirigida per Patricia Font, amb guió d’Albert Val, és una producció de Minoria Absoluta, Lastor Media, Filmax i Mestre Films AIE. Basada en la novel·la homònima de Francesc Escribano, explica la història d’Ariadna, que en trobar un misteriós quadern decideix buscar qui va ser el mestre del seu avi, descobrint una història emocionant i marcada per la tragèdia.

    Més informació

    Espazo Lectura, Premi Liber 2024 a la millor iniciativa de foment de la lectura en biblioteques obertes al públic

    “Amb aquest premi, la FGEE reconeix el seu suport permanent al foment de la lectura a través d'un conjunt d'activitats en les quals el llibre sempre és present, així com el seu treball per a conjuminar i sumar forces amb totes les institucions i administracions i els centres educatius”

    Fundada a Gondomar, a la comarca de Val Miñor de Pontevedra, organitza i desenvolupa activitats sense ànim de lucre que tenen com a principal objectiu el foment de la lectura i on els llibres són clars referents socialitzadors, indispensables per a elevar el nivell educatiu, la consciència crítica, la capacitat analítica i, en definitiva, el benestar de les persones i la seva qualitat de vida i oci.

    Més informació

    La Llibreria Gil de Santander, Premi ‘Boixareu Ginesta’ al llibreter de l'any

    “La FGEE ha decidit atorgar-li aquest guardó per ser una llibreria exemplar en una ciutat de mida mitjana, que no deixa de fer activitats relacionades amb la lectura i els llibres a l’entorn geogràfic en què s’insereix."

    Avui, després de sis dècades de vida, la Llibrería Gil compta amb un fons editorial de més de 30.000 títols en què s’inclouen no només obres literàries, sinó que dóna cabuda a altres tipus de llibres: assaig, fotografia, art, cinema, viatges, etc. Un aspecte que destaca és que donen visibilitat a editorials petites i independents, a més de promoure editorials hispanoamericanes especialment les provinents de Xile, Argentina i Mèxic.

    Més informació

    Soledad Puértolas, Premi Liber 2022 a l’autor hispanoamericà més destacat

    “Amb aquest guardó, la FGEE premia el fort compromís de la literatura de Puértolas amb els valors socials i la seva constant defensa del llibre, la lectura i la Propietat Intel·lectual”

    La seva producció literària abasta el camp de la novel·la, el relat breu i l’assaig, i ha escrit més de 40 llibres. Així mateix, el 2011 va presentar el documental “Esta es mi tierra. Guiada por el agua” a TVE; un espai literari on es recollia el treball de diferents autors per relacionar-lo amb els paisatges que han estat protagonistes en les seves obres. Des del 2010, ocupa el seient “g” a la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola.

    Més informació

    Pere Gimferrer rebrà l'Homenatge Liber 2022 per la seva trajectòria i tasca com a editor

    "La FGEE concedeix aquest premi a Pere Gimferrer per la seva trajectòria i tasca com a editor. Un guardó especial que posa l'accent en «el seu treball notable en el camp de l'edició literària, compaginat amb la seva carrera com a poeta, prosista, assagista, crític, traductor i acadèmic de la llengua”

    A més de la seva tasca com a editor, Gimferrer té una àmplia i prolífica trajectòria literària reconeguda amb el Premio Nacional de las Letras Españolas (1998), el Premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana (2000), el Premi Internacional Octavio Paz de Poesia i Assaig (2006) i el Premi Internacional de Poesia Federico Garcia Lorca (2017).

    Més informació