Tancar
 • Guanyadors dels Premis Liber 2022

  Els concedeix la Federación de Gremios de Editores de España (FGEE) amb motiu de la fira i suposen un reconeixement sectorial a persones, empreses i entitats compromeses amb el sector editorial, el món del llibre i el foment de la lectura.

  Premi Liber 2022 al foment de la lectura en els mitjans de comunicació a Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) en la persona d'Ignacio Elguero

  “Per l'atenció i interés pel món del llibre i la lectura que RNE dedica en totes les seves emisores”

  La cadena de ràdio pública compte amb numerosos programes dirigits a diferents edats i segments de la societat on els llibres són progtagonistes, a més de podcasts i ficcions sonores sobre obres literaries. Recollirà el premi el director general d'Educació i Cultura de RTVE, Ignacio Elguero.

  Més informació

  Premi Liber 2022 a la millor adaptació audiovisual d'una obra literària al llargmetratge "Pan de limón con semillas de amapola"

  “Pel brillant trasllat a la pantalla gran del best-seller del mateix títol editat per Planeta, obra de l'autora Cristina Campos”

  La pel·lícula dirigida per Benito Zambrano és una producció de Filmax (Espanya) en coproducció amb Deal Productions (Luxemburg). Explica l'emotiva història de dues germanes de Valldemossa (Mallorca) que van ser separades en la seva adolescència i es troben de nou per vendre un forn de pa que han heretat d'una misteriosa dona a la qual creuen no conèixer.

  Més informació

  La Llibreria Ramon Llull de València, Premi Boixareu Ginesta al llibreter de l’any

  “Amb aquest guardó, la FGEE reconeix el prestigi d’aquesta llibreria en el seu àmbit territorial d’actuació i la seva tasca cultural important, acollint a la seva seu nombrosos actes amb autors i editors literaris”

  Per a la llibreria valenciana, que aquest any compleix el vintè aniversari, les tasques de foment de la lectura i de difusió cultural formen part inseparable del seu ADN. Per aquest motiu, basen la major part del seu treball sobre dos pilars fonamentals que cuiden especialment: el fons bibliogràfic i la programació cultural.

  Més informació

  La Biblioteca històrica de l'Institut Isabel la Catòlica de Madrid, Premi Liber 2022 al foment de la lectura

  “Amb aquest premi, la Federación de Gremios de Editores de España (FGEE), reconeix també la qualitat de la feina desenvolupada per aquest centre en favor de la cultura, els llibres i la seva conversació”

  La biblioteca històrica, a més de la tasca de conservació i estudi del patrimoni i d’atenció als investigadors, realitza activitats de difusió del patrimoni com visites per als professors del centre i les associacions del barri de Retiro, així com per al públic en general durant la Setmana de la Ciència que organitza la Comunitat de Madrid.

  Més informació

  Soledad Puértolas, Premi Liber 2022 a l’autor hispanoamericà més destacat

  “Amb aquest guardó, la FGEE premia el fort compromís de la literatura de Puértolas amb els valors socials i la seva constant defensa del llibre, la lectura i la Propietat Intel·lectual”

  La seva producció literària abasta el camp de la novel·la, el relat breu i l’assaig, i ha escrit més de 40 llibres. Així mateix, el 2011 va presentar el documental “Esta es mi tierra. Guiada por el agua” a TVE; un espai literari on es recollia el treball de diferents autors per relacionar-lo amb els paisatges que han estat protagonistes en les seves obres. Des del 2010, ocupa el seient “g” a la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola.

  Més informació

  Pere Gimferrer rebrà l'Homenatge Liber 2022 per la seva trajectòria i tasca com a editor

  "La FGEE concedeix aquest premi a Pere Gimferrer per la seva trajectòria i tasca com a editor. Un guardó especial que posa l'accent en «el seu treball notable en el camp de l'edició literària, compaginat amb la seva carrera com a poeta, prosista, assagista, crític, traductor i acadèmic de la llengua”

  A més de la seva tasca com a editor, Gimferrer té una àmplia i prolífica trajectòria literària reconeguda amb el Premio Nacional de las Letras Españolas (1998), el Premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana (2000), el Premi Internacional Octavio Paz de Poesia i Assaig (2006) i el Premi Internacional de Poesia Federico Garcia Lorca (2017).

  Més informació