Tancar
 • 14/02/2022

  Liber convoca un certamen d’il·lustració professional per a la seva imatge gràfica del 2022

  Liber, la Fira Internacional del Llibre que promou la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE), torna a llançar el certamen d’il·lustració per seleccionar la imatge gràfica de la propera edició, prevista del 5 al 7 d’octubre 2022 a Fira de Barcelona. Com a requisit, les persones participants hauran de ser membre d’alguna de les entitats que conformen la Federació d’Associacions d’Il·lustradors Professionals (FADIP) i presentar una obra que posi en valor el llibre i la promoció de la lectura.

  Aquesta és la segona ocasió que Liber convoca un concurs d’il·lustració per trobar la imatge de la fira i, després de la bona acollida demostrada el 2021, la seva voluntat és donar-li continuïtat anual. L’objectiu d’aquesta iniciativa és reconèixer el talent a l’àmbit de la il·lustració i donar visibilitat a l’important vincle d’aquesta disciplina amb els llibres i el món editorial. L’any passat la il·lustradora valenciana Irene Blasco va ser la guanyadora del certamen amb un disseny que mostrava una lectora en total connexió amb l’univers creat per la lectura.

  El certamen de Liber, dotat amb 2.200 euros de remuneració per a l’obra guanyadora, està obert a il·lustradors residents a Espanya membres de les associacions professionals de Catalunya, Galícia, el País Basc, el País Valencià o Madrid, que podran presentar la seva candidatura abans del 25 de febrer, enviant un dossier que defineixi el seu estil amb diversos exemples de treballs realitzats.

  Un comitè avaluador format per representants de la Federació d’Associacions d’Il·lustradors Professionals (FADIP) i de les entitats de Catalunya, Galícia, el País Basc, el País Valencià i Madrid que la integren, així com de la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE ) i de Fira de Barcelona, triarà tres autors finalistes, que rebran 600 euros per participar a la següent fase, els noms dels quals es faran públics el 15 de març.

  A partir de llavors, aquests tres creadors tindran temps fins a l’1 d’abril per preparar un disseny inèdit, atractiu i contemporani que sigui la imatge de Liber 2022 en què es destaqui el valor del llibre i la lectura i que pugui ser utilitzat tant per a formats impresos com digitals.
  El jurat del certamen amb representants de la FGEE, la Subdirecció de Promoció del Llibre del Ministeri de Cultura, el Comitè Organitzador de Liber 2022, i Fira de Barcelona ​​analitzarà les tres propostes finalistes i seleccionarà la imatge guanyadora que rebrà un import addicional de 1.600 euros. La comunicació final de la il·lustració premiada i la seva autoria s’anunciarà el 9 d’abril. El disseny serà utilitzat en tots els suports de comunicació i publicitat de la fira Liber a l’edició d’enguany.

  El 2022, Liber, Fira Internacional del Llibre, torna a Barcelona per celebrar la seva 40a edició del 5 al 7 d’octubre al recinte de Gran Via, consolidat com el principal esdeveniment professional d’Europa dedicat al llibre en llengua espanyola i amb la previsió d’aplegar més de 350 editorials i empreses de més d’una desena de països. Liber aglutina tots els sectors vinculats al món del llibre i ofereix oportunitats comercials, trobades de negoci i contactes professionals per dinamitzar tant el mercat nacional com l’internacional.

  Barcelona, ​​14 de febrer de 2022

  Consulta les bases del certamen d’il·lustració de Liber 2022 aquí

  Enviament de candidatures per participar-hi a través d’aquest link


  Maria Dolors Herranz

  Premsa Fira de Barcelona
  Tel. 93 233 25 41
  mdherranz@firabarcelona.com

  Gerardo Miguel
  Premsa FGEE
  Tel. 91 576 52 50
  prensa@fge.es